Żeberka z grilla

    2 godz. 55 min

    Proste danie choć wielu osobom może się wydawać skomplikowanym. Rozwiejmy tę niepewność. Bez żadnego kłopotu można samemu przygotować tę smakowitą potrawę grillową.

    Jagodzianka

    Dolnośląskie, Polska
    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 kg żeberek
    • Marynata
    • 4 łyżeczki sosu sojowego
    • 20 ml oleju
    • 6 ząbków czosnku
    • 3 łyżki przyprawy do grilla
    • 1 łyżeczka majeranku
    • 1 łyżeczka vegety
    • 2 łyżeczki papryki chilli
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  +2godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 2godz.55min. 

    1. Czosnek obrać i przepuścić przez praskę.
    2. Składniki na marynatę wymieszać.
    3. Żeberka opłukać, wysuszyć, poporcjować.
    4. Posmarować mięso marynatą, odstawić na dwie godziny do lodówki.
    5. Żeberka opiekać na rozgrzanym grillu przez około 30-45 minut, co jakiś czas odwracając. W trakcie opiekania smarować żeberka resztą marynaty.

    rada

    Podawać z pieczywem i/lub sałatką.

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (4)