Żeberka z grilla

    Żeberka z grilla

    3polubienia
    2godz.55min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Proste danie choć wielu osobom może się wydawać skomplikowanym. Rozwiejmy tę niepewność. Bez żadnego kłopotu można samemu przygotować tę smakowitą potrawę grillową.

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 kg żeberek
    • Marynata
    • 4 łyżeczki sosu sojowego
    • 20 ml oleju
    • 6 ząbków czosnku
    • 3 łyżki przyprawy do grilla
    • 1 łyżeczka majeranku
    • 1 łyżeczka vegety
    • 2 łyżeczki papryki chilli
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  +2godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 2godz.55min. 

    1. Czosnek obrać i przepuścić przez praskę.
    2. Składniki na marynatę wymieszać.
    3. Żeberka opłukać, wysuszyć, poporcjować.
    4. Posmarować mięso marynatą, odstawić na dwie godziny do lodówki.
    5. Żeberka opiekać na rozgrzanym grillu przez około 30-45 minut, co jakiś czas odwracając. W trakcie opiekania smarować żeberka resztą marynaty.

    rada

    Podawać z pieczywem i/lub sałatką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis