Pirania na śniadanie

    Pirania na śniadanie

    3polubienia
    10min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Jak sprytnie podać swoim pociechom warzywa? Wystarczy użyć nieco wyobraźni, aby uszykować kolorową i smaczną kanapkę - piranię.

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 5 kromek pieczywa
    • 1 łyżeczka masła
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • 1/2 zielonego ogórka
    • 5 rzodkiewek
    • 1/4 papryki
    • szczypiorek
    • 2 plasterki żółtego sera
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Z jednej z kromek wyciąć nożem trójkąty: ogon i płetwy, i ułożyć obok całych 4 kromek chleba.
    2. Masło wymieszać z natką i posmarować wszystkie kawałki pieczywa.
    3. Ser pokroić na kwadraciki.
    4. Z papryki wyciąć "uśmiech".
    5. Rzodkiewki i ogórka wymyć, pokroić w plasterki i układać na kanapkach naprzemiennie z serem żółtym w szlaczek rybich łusek.
    6. Oko zrobić z plasterka ogórka i kropli keczupu, ogon ze szczypiorku i papryki. Całość lekko posolić.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis