Parówkowe ośmiorniczki

    Parówkowe ośmiorniczki

    3polubienia
    10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Dzieci uwielbiają parówki - oto jeden ze sposobów na urozmaicenie ich podania - podsmażone na patelni lub upieczone w piekarniku zamienią się w radosne ośmiorniczki ;)

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 6 parówek drobiowych
    • keczup
    • majonez
    • 1 łyżka oliwy z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Parówki przeciąć na pół, następnie rozkroić wzdłuż od strony cięcia na 4 części, nie docinając do końca "główki".
    2. Podsmażyć lekko na rozgrzanej na patelni oliwie - aż wszystkie 4 części wywiną się na boki niczym macki ośmiornicy.
    3. Majonezem zrobić kropki - oczy, a z keczupu uśmiech. W keczupie można także zamoczyć macki ;)

    rada

    Podawać z pokrojonymi w plasterki pomidorami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis