Pomidorkowe biedronki nadziewane twarożkiem

    Pomidorkowe biedronki nadziewane twarożkiem

    4polubienia
    10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Wesołe, kolorowe, przepyszne i zdrowe - znakomite na wiosenne śniadanie lub na przyjęcie dla przedszkolaków.

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 6 średnich pomidorów (wybrać okrągłe)
    • 150 g białego sera (półtłustego)
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • 2 całe gałązki natki
    • 1/2 łyżeczki majonezu
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Ser wymieszać z posiekaną natką i jogurtem, dosmaczyć solą i pieprzem.
    2. Pomidorom ściąć "grzbiet", wyjąć nasiona z wnętrza i napełnić pomidorki twarożkiem.
    3. Ściętą część rozkroić na połówki i zrobić z nich skrzydełka. Na wierzchu namalować kropki majonezem. Czułki zrobić z gałązek natki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis