Zupa marchewkowa z kolendrą

    Zupa marchewkowa z kolendrą

    15polubień
    10min.


    Zrobione przez 116 osób

    Ta zupa krem z marchewki ze świeżą kolendrą jest niezwykle prosta. Wystarczy do niej kilka składników. Jest lekka i ma świeży smak. Dobrze się zamraża. Zobacz nasz film video z tym przepisem!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 4 duże marchewki, obrane i grubo posiekane
    • 1/2 dużej cebuli grubo posiekanej
    • 1 l bulionu warzywnego
    • duży pęczek świeżej kolendry, grubo posiekanej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W dużym garnku na średnim ogniu rozgrzać oliwę.
    2. Smażyć marchewkę z cebulą przez kilka minut, aż cebula nieco zmięknie.
    3. Dodać bulion warzywny i kolendrę. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż marchew zmięknie, ok. 10 minut.
    4. Zdjąć z ognia i odstawić na chwilę, aby zupa przestygła.
    5. Zmiksować zupę w blenderze na gładko. Przed podaniem można jeszcze podgrzać. Podawać z chlebem.

    Zobacz jak to zrobić!

    Zupa marchewkowa z kolendrą
    Zupa marchewkowa z kolendrą

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    Amieszka
    autor:
    0

    Zupa pyszna, ale! Po pierwsze na zdjęciu jest zupa okraszona jakąś śmietanką ;p natomiast w składnikach jej nie ma. Denerwuje mnie to, bo zwykle automatycznie wpisuje składniki na listę, albo nawet proszę kogoś aby mi przepisał, a potem takie zaskoczenie, gdy nie ma w lodówce śmietany! (na szczęście bez śmietany też pyszne) Po 2 dodałam tymianku i kurkumy, a cebuli użyłam czerwonej. Wyszło pyszne - 22 lip 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis