Krążki cebulowe

    Krążki cebulowe

    3polubienia
    15min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Pyszne, chrupiące smażone krążki cebulowe w pikantnej, lekkiej panierce. Idealne jako zakąska do piwa i na imprezy. Można też użyć jako dodatek do dania głównego - najlepiej pasuje do steka i frytek. Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 duża biała cebula
    • 4 łyżki mąki pszennej
    • 2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
    • 1 szczypta soli
    • olej roślinny do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Olej rozgrzać w głębokiej patelni lub w garnku.
    2. W miseczce wymieszać mąkę z przyprawami.
    3. Cebulę pokroić w cienkie krążki lub w piórka.
    4. Obtoczyć krążki cebuli w mące z przyprawami. Strząsnąć nadmiar panierki. Smażyć w gorącym oleju na rumiano. Dobrze odsączyć i podawać.

    Rada:

    Im lepiej obtoczona w panierce będzie cebula, tym będzie bardziej chrupiąca.

    Zobacz jak to zrobić!

    Smażone krążki cebulowe
    Smażone krążki cebulowe

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis