Krążki cebulowe
1 / 1 Zdjęcie:  Allrecipes
Następne

Krążki cebulowe

Pyszne, chrupiące smażone krążki cebulowe w pikantnej, lekkiej panierce. Idealne jako zakąska do piwa i na imprezy. Można też użyć jako dodatek do dania głównego - najlepiej pasuje do steka i frytek. Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!

EileenGreene

Składniki

ilość porcji: 4 

  • 1 duża biała cebula
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
  • 1 szczypta soli
  • olej roślinny do smażenia

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 15min. 

  1. Olej rozgrzać w głębokiej patelni lub w garnku.
  2. W miseczce wymieszać mąkę z przyprawami.
  3. Cebulę pokroić w cienkie krążki lub w piórka.
  4. Obtoczyć krążki cebuli w mące z przyprawami. Strząsnąć nadmiar panierki. Smażyć w gorącym oleju na rumiano. Dobrze odsączyć i podawać.

Rada:

Im lepiej obtoczona w panierce będzie cebula, tym będzie bardziej chrupiąca.

Zobacz jak to zrobić!

Smażone krążki cebulowe Smażone krążki cebulowe

Zobacz także

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
Opowiedz nam co Ci się podobało w tym przepisie, co zmieniłeś(aś) i jak Ci smakowało!

Podobne kategorie