Tortille po meksykańsku

    Tortille po meksykańsku

    7polubień
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Macie ochotę na danie w stylu meksykańskim? Mięso mielone smażone w sosie pomidorowym, zawinięte w cieplutkie tortille. Pyszny lunch!

    kuchareczka42 Śląskie, Polska

    Składniki
    ilość sztuk: 2 

    • 1 opakowanie sosu do potraw Salsa Mexicana Knorr
    • 450 g mieszanego mięsa mielonego
    • 1 opakowanie gotowch tortilli
    • 1 opakowanie jogurtu naturalnego
    • sól i pieprz do smaku
    • Rama Culinesse do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Mięso smażyć na Ramie Culinesse, aż straci różowy kolor. Dodać sos Salsa Mexicana Knorr i smażyć jeszcze przez chwilę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    2. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Tortille podgrzać w piekarniku przez 10 minut. Tortille posmarować jogurtem, wyłożyć na nie mięso. Zawinąć w rulonik i udekorować ziołami. Podawać na gorąco.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis