Jajka faszerowane wędzonym łososiem

  • 2komentarze
  • 20polubień
  • 25min.

Wspaniały sposób na faszerowane jajka, które zachwycą nie tylko na wielkanocnym stole. Wyśmienity wędzony łosoś wymieszany z serkiem śmietankowym, delikatnie doprawiony mieloną papryką ostrą lub łagodną, zgodnie z upodobaniem.

alaola Washington, Stany Zjednoczone

Składniki

ilość porcji: 5 

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 100 g wędzonego łososia
  • 100 g serka śmietankowego (np. Philadelphia)
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

  1. Jajka obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtko.
  2. Łososia pokroić na drobne kawałeczki. Żółtko rozdrobnić widelcem. Serek wymieszać z majonezem i szczypiorkiem, dodać żółtka i łososia, wymieszać. Farsz nakładać do połówek białek, oprószyć mieloną papryką i natką pietruszki.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (2)

ZdzisławHądzel
1

Bardzo smaczny - 13 gru 2013

IwonaM
autor:
0

Super! - 19 kwi 2014

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie