Jajka faszerowane wędzonym łososiem

    Jajka faszerowane wędzonym łososiem

    39polubień
    25min.


    Zrobione przez 124 osoby

    Wspaniały sposób na faszerowane jajka, które zachwycą nie tylko na wielkanocnym stole. Wyśmienity wędzony łosoś wymieszany z serkiem śmietankowym, delikatnie doprawiony mieloną papryką ostrą lub łagodną, zgodnie z upodobaniem.

    alaola Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 5 jajek ugotowanych na twardo
    • 100 g wędzonego łososia
    • 100 g serka śmietankowego (np. Philadelphia)
    • 2 łyżki majonezu
    • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
    • 1 łyżeczka mielonej papryki
    • 1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Jajka obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtko.
    2. Łososia pokroić na drobne kawałeczki. Żółtko rozdrobnić widelcem. Serek wymieszać z majonezem i szczypiorkiem, dodać żółtka i łososia, wymieszać. Farsz nakładać do połówek białek, oprószyć mieloną papryką i natką pietruszki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (4)

    ZdzisławHądzel
    10

    Bardzo smaczny - 13 gru 2013

    IwonaM
    autor:
    3

    Super! - 19 kwi 2014

    ArthurBobryk
    autor:
    1

    Rewelacja. Polecam. Teraz stosuje jako pastę na kanapki. - 27 mar 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis