Jajka faszerowane wędzonym łososiem

    Jajka faszerowane wędzonym łososiem

    (6)
    39polubień
    25min.


    Zrobione przez 129 osób

    Wspaniały sposób na faszerowane jajka, które zachwycą nie tylko na wielkanocnym stole. Wyśmienity wędzony łosoś wymieszany z serkiem śmietankowym, delikatnie doprawiony mieloną papryką ostrą lub łagodną, zgodnie z upodobaniem.

    alaola Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 5 jajek ugotowanych na twardo
    • 100 g wędzonego łososia
    • 100 g serka śmietankowego (np. Philadelphia)
    • 2 łyżki majonezu
    • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
    • 1 łyżeczka mielonej papryki
    • 1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Jajka obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtko.
    2. Łososia pokroić na drobne kawałeczki. Żółtko rozdrobnić widelcem. Serek wymieszać z majonezem i szczypiorkiem, dodać żółtka i łososia, wymieszać. Farsz nakładać do połówek białek, oprószyć mieloną papryką i natką pietruszki.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (6)

    Komentarze po polsku (4)

    ZdzisławHądzel
    10

    Bardzo smaczny  -  13 gru 2013

    IwonaM
    autor:
    3

    Super!  -  19 kwi 2014

    ArthurBobryk
    autor:
    1

    Rewelacja. Polecam. Teraz stosuje jako pastę na kanapki.  -  27 mar 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis