Zaloguj się Zarejestruj się

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

2komentarze
26polubień
25min.


Zrobione przez 52 osoby

Wspaniały sposób na faszerowane jajka, które zachwycą nie tylko na wielkanocnym stole. Wyśmienity wędzony łosoś wymieszany z serkiem śmietankowym, delikatnie doprawiony mieloną papryką ostrą lub łagodną, zgodnie z upodobaniem.

alaola Washington, Stany Zjednoczone

Składniki
ilość porcji: 5 

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 100 g wędzonego łososia
  • 100 g serka śmietankowego (np. Philadelphia)
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

  1. Jajka obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtko.
  2. Łososia pokroić na drobne kawałeczki. Żółtko rozdrobnić widelcem. Serek wymieszać z majonezem i szczypiorkiem, dodać żółtka i łososia, wymieszać. Farsz nakładać do połówek białek, oprószyć mieloną papryką i natką pietruszki.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (2)

ZdzisławHądzel
3

Bardzo smaczny - 13 gru 2013

IwonaM
autor:
1

Super! - 19 kwi 2014

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie