Roladki z boczkiem i śliwką

    Roladki z boczkiem i śliwką

    5polubień
    40min.


    Zrobione przez 5 osób

    Smaczny i szybki obiad. Panierowane roladki z kurczaka, a w środku aromatyczny boczek i suszone śliwki. Najlepiej smakują z kluskami śląskimi i sezonową surówką!

    kuchareczka42 Śląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
    • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
    • 6 suszonych śliwek
    • 2 plastry boczku
    • 1 łyżeczka pieprzu
    • 3 łyżki mąki do panierowania
    • 1 jajko
    • 3 łyżki bułki tartej do panierowania
    • 4 łyżki oleju roślinnego do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Filety umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym. Delikatnie rozbić i oprószyć z obu stron przyprawą do kurczaka.
    2. Wzdłuż filetów ułożyć po plastrze boczku i 3 śliwki. Następnie zwinąć ciasno w roladki.
    3. Roladki dokładnie obtoczyć w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis