Omlet z wędzoną rybą

    Omlet z wędzoną rybą

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Ten wyrazisty w smaku omlet, dzięki wędzonej rybie, na weekendowe śniadanie jest wręcz idealny. Najlepsza będzie makrela!

    Magster Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 cebula
    • 1 pomidor, sparzony wrzątkiem i obrany ze skórki
    • 1 wędzona ryba (np. makrela)
    • 5 jajek
    • 1/2 pęczka szczypiorku
    • 3 łyżki masła
    • 1 łyżeczka posiekanego koperku
    • 1/2 łyżeczki tymianku
    • olej do smażenia
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać pokrojonego pomidora pokrojonego w kostkę i poddusić z cebulką.
    2. Rybę oddzielić od ości i porozdzielać na cząstki.
    3. Jajka roztrzepać.
    4. Wymieszać delikatnie rybę z jajkami i pomidorem podduszonym z cebulką.
    5. Na rozpuszczone i rozgrzane na patelni masło wylać masę jajeczną, posypać tymiankiem, szczypiorkiem i koperkiem, dosmaczyć solą i pieprzem. Zapiec pod przykryciem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis