Sałatka ziemniaczana z bobem i pieczarkami

    Pachnąca wiosennym koperkiem sycąca sałatka z bobem, ziemniakami, pieczarkami i ogórkiem konserwowym. Na co dzień i od święta będzie pasowała na naszym stole.

    Magster

    Dolnośląskie, Polska
    Zrobione przez 4 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 0,5 kg bobu
    • 1 pęczek koperku
    • 2 ziemniaki
    • 2 pieczarki
    • 1 ogórek konserwowy
    • sól i pieprz do smaku
    • oliwa z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  +30min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach, w lekko osolonej wodzie. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
    2. Bób wypłukać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem 1/2 pęczka koperku. Ostudzić i obrać z łupek.
    3. Ogórka drobno posiekać.
    4. Pozostałe 1/2 pęczka koperku wypłukać i drobno posiekać.
    5. Świeże pieczarki obrać i drobno posiekać.
    6. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Doprawić oliwą, solą i pieprzem. Podawać schłodzoną.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (13)