Kalarepa duszona z pietruszką

    Kalarepa duszona z pietruszką

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Wyborny dodatek do obiadu, ale można te pachnące duszone warzywa zjeść także same lub z kromką ciemnego pieczywa.

    Magster Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 pietruszki korzeniowej
    • 2 kalarepki
    • 1 cebula
    • 1 ząbek czosnku
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżka posiekanego koperku
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Kalarepkę, pietruszki i cebulę oczyścić i pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni na rozgrzanej oliwie i dusić pod przykryciem.
    2. Po 10 minutach dodać koperek, czosnek, sól i pieprz, podsmażać jeszcze przez ok. 5 minut, aż warzywa będą miękkie i złociste.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis