Proste faszerowane jajka

    Proste faszerowane jajka

    9polubień
    15min.


    Zrobione przez 466 osób

    Najprostsza wersja faszerowanych jajek. Przepis dostałem od mamy. Są pyszne, choć trochę staroświeckie. Zobacz nasz film video z tym przepisem!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 6 jajek
    • 1/2 łyżeczki papryki w proszku
    • 2 łyżki majonezu
    • 1/2 łyżeczki gorczycy w proszku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Włożyć jajka do garnka z osoloną wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia i ugotować jajka na twardo (około 10 do 15 minut). Ugotowane jajka wyjąć z wody i ostudzić. Obrać ze skorupek, poprzecinać wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.
    2. Włożyć żółtka do miski i rozgnieść widelcem. Dodać paprykę, majonez i gorczycę. Dobrze wymieszać. Nakładać masę łyżeczką do połówek jajek, schłodzić i podawać.

    Zobacz jak to zrobić!

    Faszerowane jajka
    Faszerowane jajka

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis