Sałata lodowa z oscypkiem

    Sałata lodowa z oscypkiem

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Bardzo często podaję tę sałatkę podczas wieczornych spotkań z rodziną lub przyjaciółmi w ogrodzie. Ze świeżą bagietką lub ciemnym chlebem z własnego wypieku smakuje wybornie!

    Magster Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 główka sałaty lodowej
    • 1 średni wędzony oscypek
    • 2 świeże ogórki
    • 1 ogórek konserwowy
    • 1/2 pęczka koperku
    • 3 jajka
    • oliwa z oliwek
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Listki sałaty rozdzielić, dokładnie wypłukać, osuszyć i porwać na kawałki.
    2. Oscypek pokroić w plasterki, a plasterki w ćwiartki.
    3. Koperek umyć i drobno posiekać.
    4. Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić i pokroić na kawałki.
    5. Ogórki świeże umyć, obrać i drobno pokroić w kostkę.
    6. Ogórka konserwowego drobno pokroić w kostkę.
    7. Składniki wymieszać delikatnie, pokropić oliwą, doprawić solą i pieprzem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis