Wiosenna sałatka z kiełkami słonecznika

    Wiosenna sałatka z kiełkami słonecznika

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Wraz z wiosną kiełkownica na stałe gości w mojej kuchni. Świeże kiełki dodaję do kanapek i sałatek - to przesmaczne źródło witamin.

    Magster Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 szklanka świeżych kiełków słonecznika
    • 2 jajka
    • 1/2 szklanki kukurydzy z puszki
    • 5 łyżek jogurtu naturalnego
    • 1 łyżka majonezu
    • 1/2 łyżki musztardy
    • 2 pomidory
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Jajka ugotować na twardo i pokroić w duże kawałki.
    2. Kiełki wypłukać i odsączyć.
    3. Pomidory umyć i pokroić w kostkę.
    4. Wszystkie składniki delikatnie razem wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis