Wiosenne placki ziemniaczane z koperkiem

    Wiosenne placki ziemniaczane z koperkiem

    4polubienia
    30min.


    Zrobione przez 7 osób

    Wiosna wręcz pachnie świeżymi ziołami, a świeży koperek ma wyjątkowo niepowtarzalny smak i aromat. Jest niezbędny w wiosennej kuchni.

    Magster Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 kg ziemniaków
    • 2 pęczki koperku
    • 2 jajka
    • 1 duża cebula
    • 3 łyżki mąki
    • olej do smażenia
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Ziemniaki umyć, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
    2. Koperek umyć i drobno posiekać.
    3. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
    4. Jajka roztrzepać, wymieszać z ziemniakami, mąką i cebulą, i doprawić do smaku.
    5. Smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.

    rada

    Po usmażeniu odsączyć placki na papierowym ręczniku kuchennym.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis