Cukinia z fetą i świeżą miętą

    Cukinia z fetą i świeżą miętą

    5polubień
    20min.


    Zrobione przez 5 osób

    Szybka przystawka lub dodatek do mięs. Lekko słony smak fety w połączeniu ze świeżą miętą działają orzeźwiająco.

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 średnie młode cukinie
    • zioła prowansalskie
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 ser feta
    • 1 łyżka jogurtu naturalnego
    • listki świeżej mięty
    • 1 ząbek czosnku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Cukinie wymyć, wysuszyć i pokroić w 1,5 cm plastry. Posolić, posypać ziołami prowansalskimi i pieprzem. Piec z obu stron na rozgrzanym grillu po ok. 5 minut.
    2. Ser feta rozgnieść widelcem, dodać łyżkę jogurtu miętę, czosnek i pieprz.
    3. Na upieczone plasterki cukinii nakładać pastę z fety.

    zamiennik

    Zamiast mięty można dać świeżą bazylię.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis