Grillowana pietruszka

    Grillowana pietruszka

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Niebanalna przystawka lub dodatek do głównego dania. Słodki smak spodoba się także najmłodszym biesiadnikom.

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 6 korzeni pietruszki
    • 3 łyżki masła
    • 1 łyżeczka miodu
    • 1 łyżka posiekanego koperku
    • 1 łyżeczka papryki
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Pietruszki umyć, obrać i rozciąć wzdłuż na połówki. Ułożyć na foli aluminiowej lub tacce do grillowania. Posolić lekko i posypać pieprzem.
    2. Masło roztopić w garnuszku, dodać łyżeczkę miodu, łyżkę papryki i posiekany koperek. Polać tą mieszanką pietruszki.
    3. Piec pietruszki ok. 15-20 minut, do zarumienienia.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis