Schab z grilla pod mozzarellą

    Schab z grilla pod mozzarellą

    3polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Ładne to danie dla oka i smakowite dla podniebienia. Nietrudny sposób na "schab inaczej". Podawać z grillowanymi warzywami, ziemniaczkami lub świeżą bagietką.

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 plastry schabu
    • 1 ser mozzarella
    • 8 oliwek
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 papryka
    • zioła prowansalskie
    • świeża mięta
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Mięso umyć, wysuszyć ręcznikiem kuchennym i rozbić tłuczkiem. Ułożyć na foli aluminiowej lub tacce do grillowania. Posolić, posypać pieprzem i ziołami prowansalskimi, skropić oliwą.
    2. Bazylię posiekać, a oliwki i paprykę pokroić na plasterki.
    3. Na rozgrzanym grillu piec schab z jednej strony ok. 8 minut.
    4. Obrócić mięso na drugą stronę, na wierzch nakładając po plastrze mozzarelli. Posypać ziołami prowansalskimi i posiekaną bazylią. Piec ok. 10 minut.
    5. Przed podaniem udekorować oliwkami i papryką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis