Grillowana biała kiełbasa

    Grillowana biała kiełbasa

    2polubienia
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    W ciepły wielkanocny poranek można to danie przygotować na dworze, bezpośrednio przed podaniem świątecznego śniadania.

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość sztuk: 8 

    • 8 białych kiełbasek
    • 1 papryka
    • 3 pieczarki
    • 3 ząbki czosnku
    • świeża mięta
    • tymianek
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Kiełbaski nakłuć w kilku miejscach i ułożyć na foli aluminiowej lub tacce do grillowania.
    2. Czosnek obrać i pokroić w plasterki.
    3. Pieczarki obrać i pokroić na 6 części.
    4. Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić w paski.
    5. Między kiełbaski powkładać kawałki papryki, pieczarki, plasterki czosnku, świeże listki mięty. Całość posypać tymiankiem, solą i pieprzem.
    6. Piec na grillu ok. 25 minut, obracając.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis