Parówki grillowane

    Parówki grillowane

    3polubienia
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Dla głodomorów, które nie mogą doczekać się upieczonej karkówki, polecam na przystawkę szybko grillujące się parówki.

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 8 parówek drobiowych lub wieprzowych
    • 8 plastrów boczku
    • 8 plasterków żółtego sera
    • 2 pieczarki
    • zioła prowansalskie
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Parówki obrać z foli i ponacinać (nie za głęboko, aby się nie połamały).
    2. Pieczarki obrać i pokroić w plastry.
    3. Owinąć parówki plastrami żółtego sera, posypać ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, dodać po 2 plasterki pieczarki, a następnie owinąć całość plastrem boczku i spiąć wykałaczką.
    4. Piec na rozgrzanym grillu ok. 10 minut, obracają co jakiś czas.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis