Pierś drobiowa grillowana z grzybami leśnymi

    Pierś drobiowa grillowana z grzybami leśnymi

    (0)
    Zapisz do ulubionych
    40min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pachnące leśnymi grzybami pieczone na grillu piersi drobiowe polecam każdemu smakoszowi. Już nie mogę się doczekać sezonu na grzybobranie...

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 pojedyncze piersi z kurczka
    • Nadzienie
    • 200 g grzybów leśnych
    • 2 ząbki czosnku
    • 50 g masła
    • 1 cebula
    • natka pietruszki
    • 1 łyżeczka czerwonej papryki
    • 1 łyżeczka posiekanej bazyli
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Mięso wymyć i osuszyć ręcznikiem kuchennym. Następnie posolić, posypać papryką i pieprzem.
    2. Nadzienie: Grzyby oczyścić, obrać, umyć i pokroić.
    3. Cebulę obrać i drobno posiekać.
    4. Na rozgrzanym na patelni maśle podsmażać grzyby przez ok. 5 minut, dodać cebulę, posiekaną natkę pietruszki, bazylię i jeszcze chwilę smażyć.
    5. W mięsie porobić nożem nacięcia-kieszonki, w które należy nałożyć łyżeczką nadzienie i zamknąć wykałaczkami.
    6. Piec na mocno rozgrzanym grillu ok. 5 minut z każdej strony.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis