Pierś drobiowa grillowana z grzybami leśnymi

    Pierś drobiowa grillowana z grzybami leśnymi

    1polubienie
    40min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pachnące leśnymi grzybami pieczone na grillu piersi drobiowe polecam każdemu smakoszowi. Już nie mogę się doczekać sezonu na grzybobranie...

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 pojedyncze piersi z kurczka
    • Nadzienie
    • 200 g grzybów leśnych
    • 2 ząbki czosnku
    • 50 g masła
    • 1 cebula
    • natka pietruszki
    • 1 łyżeczka czerwonej papryki
    • 1 łyżeczka posiekanej bazyli
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Mięso wymyć i osuszyć ręcznikiem kuchennym. Następnie posolić, posypać papryką i pieprzem.
    2. Nadzienie: Grzyby oczyścić, obrać, umyć i pokroić.
    3. Cebulę obrać i drobno posiekać.
    4. Na rozgrzanym na patelni maśle podsmażać grzyby przez ok. 5 minut, dodać cebulę, posiekaną natkę pietruszki, bazylię i jeszcze chwilę smażyć.
    5. W mięsie porobić nożem nacięcia-kieszonki, w które należy nałożyć łyżeczką nadzienie i zamknąć wykałaczkami.
    6. Piec na mocno rozgrzanym grillu ok. 5 minut z każdej strony.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis