Grillowana cukinia z mozzarellą

    Grillowana cukinia z mozzarellą

    23polubienia
    25min.


    Zrobione przez 12 osób

    Smakowita wegetariańska potrawa grillowa. Niezwykle prosta i szybka do przygotowania. Polecam jako dodatek do świeżej bagietki.

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 duża, młoda cukinia
    • 2 kulki mozzarelli
    • świeża bazylia
    • zioła prowansalskie
    • sól i pieprz do smaku
    • 3 łyżki oliwy z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Cukinię wymyć, wysuszyć i pokroić w cienkie plastry.
    2. Bazylię drobno posiekać.
    3. Mozzarellę pokroić w plastry i przeciąć je na pół.
    4. Wymieszać w miseczce oliwę z ziołami i przyprawami. Posmarować plastry cukinii z jednej strony i smażyć na grillu ok. 5 minut.
    5. Po obróceniu upieczonych krążków nałożyć na każdy po plasterku mozzarelli, posypać bazylią i piec jeszcze ok 5-10 minut.

    rada

    Mozzarellę można posypać z wierzchu posiekanymi suszonymi pomidorami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (2)

    autor:
    1

    Rewelacja bardzo smaczne - 02 maj 2012

    DomiM
    autor:
    0

    super jako obiad na ciepłe dni - lekki i soczysty - 14 cze 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis