Dorsz pieczony na grillu

    Dorsz pieczony na grillu

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 9 osób

    Ryby uwielbiam w każdej postaci, a jedną z ulubionych jest aromatyczny dorsz w ziołach, prosto z grilla. Pyszne, delikatne mięso rozpływa się w ustach.

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 6 filetów z dorsza (lub innej ryby)
    • 2 ząbki czosnku
    • 4 łyżki masła
    • tymianek
    • oregano
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Rybę wymyć i osuszyć ręcznikiem kuchennym. Położyć ją na foli aluminiowej.
    2. Posypać rybę ziołami i rozgniecionym czosnkiem, na wierzchu położyć masło i zakryć folią zawijając jej brzegi tak, aby roztopione masło nie wypływało na ruszt.
    3. Piec na rozgrzanym grillu ok. 15 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis