Wieprzowina grillowana w sosie miodowym

    Wieprzowina grillowana w sosie miodowym

    2polubienia
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Tak przygotowane kotleciki wieprzowe znikną w oka mgnieniu. Gęsty sos dodaje mięsu delikatnego smaku.

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 6 plastrów polędwicy wieprzowej
    • Sos
    • 6 łyżek miodu
    • 2 łyżki brandy
    • 6 łyżek oliwy z oliwek
    • 1/2 pomarańczy
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Mięso wymyć i osuszyć ręcznikiem kuchennym. Posolić i posypać pieprzem.
    2. W rondelku wymieszać miód, brandy, oliwę i sok wyciśnięty z pomarańczy - podgrzać, ale nie zagotowywać.
    3. Mięso polać przygotowanym sosem i piec na rozgrzanym grillu po 5-10 minut z każdej strony, smarując sosem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis