Żeberka jagnięce z grilla

    Żeberka jagnięce z grilla

    1polubienie
    3godz.35min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Wybornie smakowite danie, znakomite na przyjęcie dla wyjątkowych gości. Zapach grillowanej jagnięciny będzie się kusząco roznosił po okolicy...

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 6 porcji żeberek jagnięcych
    • Marynata
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżka octu winnego
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 4 łyżki świeżego posiekanego rozmarynu
    • 1 łyżka posiekanej bazyli
    • 1 łyżka tymianku
    • 3 ząbki czosnku
    • 1 cebula
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +3godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 3godz.35min. 

    1. Żeberka wymyć, wysuszyć ręcznikiem kuchennym i ułożyć w naczyniu.
    2. Czosnek obrać i wydusić praską.
    3. Cebulę obrać i drobno posiekać.
    4. Wymieszać oliwę z octem, czosnkiem, cebulą, sokiem z cytryny, ziołami, solą i pieprzem. Polać mięso uzyskaną marynatą, owinąć naczynie folia aluminiową i odstawić na 3 godziny do lodówki.
    5. Piec mięso na rozgrzanym grillu ok. 20 minut, obracając i polewając marynatą.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis