Kaszanka z grilla

    Kaszanka z grilla

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Kaszanka ta smakuje znakomicie serwowana z ziemniakami gotowanymi w mundurkach. Można dodatkowo upiec do tego dania cebulę pokrojoną w grube krążki.

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 6 lasek kaszanki
    • 100 ml czerwonego wytrawnego wina
    • 6 ziemniaków
    • 2 łyżeczki masła
    • tymianek
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Ziemniaki ugotować w mundurkach, rozkroić i podpiec na grillu gdy kaszanka będzie się smażyć.
    2. Kaszankę położyć na rozgrzanym grillu, posypać przyprawami i piec ok 7 min. na każdym boku, polewając czerwonym winem.
    3. Podawać kaszankę z ziemniakami okraszonymi odrobiną masła i solą.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis