Oscypek z grilla

    Oscypek z grilla

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Pierwszy raz jadłam to danie w prawdziwej, góralskiej karczmie. Tak mi zasmakowało, że jest teraz obecne na każdym rodzinnym grillu.

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 2 średnie oscypki
    • żurawina

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Oscypki pokroić w grubsze plastry.
    2. Na rozgrzanym grillu położyć folię aluminiową, na nią oscypki i nakryć je od góry folią. Po 5 minutach pieczenia przełożyć plastry na drugą stronę.
    3. Podawać na gorąco z nałożoną łyżeczką żurawiny.

    rada

    Żurawina do tego dania najlepsza jest w postaci powideł.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis