Kalarepka duszona

    Kalarepka duszona

    1polubienie
    40min.


    Zrobione przez 8 osób

    Ta smaczna warzywna potrawa podawana z młodymi ziemniakami i dużą ilością koperku, albo jako dodatek do obiadu mięsnego, smakuje znakomicie szczególnie w wiosenne dni.

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 6 młodych kalarepek
    • 3 łyżeczki masła
    • 100 ml kwaśnej śmietany
    • 1 łyżeczka vegety
    • 1/2 pęczka koperku
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Kalarepki umyć, obrać i pokroić w kostkę.
    2. Koperek drobno posiekać.
    3. Kalarepki włożyć do rondelka, dodać 120 ml wody, masło i vegetę, i dusić pod przykryciem do miękkości.
    4. Dodać śmietanę, koperek, sól i pieprz - zagotować i odstawić.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis