Szaszłyki z parówkami

    Szaszłyki z parówkami

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczne i szybkie danie do upieczenia na grillu, albo, gdy przegoni nas z ogrodu deszcz - na patelni.

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 10 parówek drobiowych lub wieprzowych
    • 3 czerwone cebule
    • 6 pieczarek
    • 2 średnie cukinie
    • 6 łyżek oliwy z oliwek
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Parówki obrać z foli i pokroić na 3-4 cm kawałki.
    2. Cukinie umyć i pokroić w krążki.
    3. Pieczarki obrać i pokroić na ćwiartki.
    4. Cebule pokroić w krążki.
    5. Na patyczki do szaszłyków nadziewać naprzemiennie parówkę, pieczarkę, cebulę, cukinię. Gotowy szaszłyk posypać solą i pieprzem, i pokropić oliwą.
    6. Piec na grillu ok. 15 minut, obracając co jakiś czas.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis