Grillowane szaszłyki z indyka

    Grillowane szaszłyki z indyka

    2polubienia
    40min.


    Zrobione przez 1 osobę

    To moje ulubione danie grillowe, poza rybą w ziołach, bo nie przepadam za ciężkimi mięsami. Aromatyczna przekąska na ciepłe wieczory w ogrodzie.

    Jagodzianka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 500 g piersi indyka
    • 6 pieczarek
    • 2 papryki
    • 6 łyżek oliwy z oliwek
    • 3 cebule
    • sól i pieprz do smaku
    • zioła prowansalskie
    • gotowa przyprawa do grilla

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę (2x2 cm). Posypać solą, ziołami prowansalskimi i pieprzem.
    2. Cebule pokroić w dość grube krążki (aby nie rozsypywały się na patyku szaszłykowym).
    3. Pieczarki obrać i pokroić na ćwiartki.
    4. Paprykę umyć i pokroić na kawałki.
    5. Na patyczki nadziewać naprzemiennie mięso, pieczarkę, cebulę, paprykę. Gotowy szaszłyk posypać przyprawą grillową i pokropić oliwą.
    6. Piec na grillu ok. 20 minut, obracając co jakiś czas.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis