Chrzan Ani

    Szybki i prosty przepis na chrzan według mojej mamy. Wspaniały dodatek do jajek, wędlin i mięs na zimno. Doskonały nie tylko na Wielkanocny stół.

    alaola

    Washington, Stany Zjednoczone
    Zrobione przez 4 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 1 winne jabłko
    • 2 łyżki kwaśnej śmietany
    • 2 łyżki majonezu
    • 1 słoiczek (180 g) chrzanu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  +20min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W miseczce wymieszać śmietanę z majonezem, dodać chrzan. Dodać utarte jabłko i wymieszać. Schłodzić przed podaniem.

    zamiennik

    W wersji lżejszej śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym.

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (6)