Wiosenne babeczki z nowalijkami

    Wiosenne babeczki z nowalijkami

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Zdrowo, na wesoło i smacznie - tak witamy wiosnę! Dobrym pomysłem jest zorganizowanie wiosennego party z udziałem lekkich, wiosennych przekąsek. Nie może więc zabraknąć świeżych warzyw i pysznych wiosennych nowalijek. Doskonale nadają się do tego Babeczki z ciasta kruchego do nadzień słonych. Zaserwowana w przypominających kwiaty tartletkach, wiosenna twarożkowa pasta świetnie sprawdzi się na każdym koktajlowym stole. (przepis został opracowany przez Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonosze, Roberta Muzyczkę)

    Składniki
    ilość sztuk: 24 babeczki

    • 1 opakowanie Babeczek z ciasta kruchego do nadzień słonych i pikantnych (np. Dan Cake)
    • 300 g sera twarogowego
    • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
    • 1 rzodkiewka
    • posiekany koperek
    • posiekany szczypiorek
    • szczypta soli, pieprzu
    • kilka pomidorków koktajlowych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Twaróg łączymy z jogurtem i wyrabiamy jednolitą masę. Dodajemy drobno pokrojoną rzodkiewkę, szczypiorek, posiekany koperek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    2. Kolorową masę wkładamy do Babeczek z ciasta kruchego.
    3. Aby nadać babeczkom wiosenną formę, dekorujemy je cząstkami pomidorków koktajlowych.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    apfel
    autor:
    0

    Pyszna wiosenna przystawka - 22 mar 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis