Sałatka "kiełki Marshy"

    Sałatka "kiełki Marshy"

    1polubienie
    40min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Dla czosnkożerców to prawdziwa gratka, bo im więcej czosnku w tej sałatce - tym smaczniejsza! Podawać z bagietką, chlebem razowym lub... jako sałatkę do ruskich pierogów.

    marsha Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 200 g żółtego sera
    • 400 g (1 puszka) kiełków fasoli mung
    • 400 g (1 puszka) czerwonej lub białej fasoli
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • 3 ząbki czosnku
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +30min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Ser zetrzeć na tarce, na grubych oczkach.
    2. Fasolę i kiełki odsączyć z zalewy z puszki, wypłukać wodą na sicie.
    3. Czosnek obrać i wydusić praską.
    4. Wszystkie składniki wymieszać, dodać pieprz i sól do smaku. Schłodzić.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis