Kotlety jajeczne

    Ostrożnie podchodziłam do tego przepisu - kotlety z z jajek? A jednak! I to jakie smaczne. ;) Polecam!

    marsha

    Dolnośląskie, Polska
    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 6 jajek
    • 150 ml mleka
    • 50 g sera żółtego
    • 50 g szynki
    • 1 bułka
    • natka pietruszki
    • bułka tarta do obtoczenia kotletów
    • olej do smażenia
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. 5 jajek ugotować na twardo i wystudzić.
    2. Bułkę namoczyć w mleku, po nasiąknięciu odcisnąć.
    3. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
    4. Natkę drobno posiekać.
    5. Jajka zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
    6. Szynkę drobno pokroić, dodać jajka, natkę, surowe jajko, odciśniętą bułkę, sól i pieprz.
    7. Uformowane kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złocisty kolor.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (6)