Kotlety jajeczne

    Kotlety jajeczne

    4polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Ostrożnie podchodziłam do tego przepisu - kotlety z z jajek? A jednak! I to jakie smaczne. ;) Polecam!

    marsha Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 6 jajek
    • 150 ml mleka
    • 50 g sera żółtego
    • 50 g szynki
    • 1 bułka
    • natka pietruszki
    • bułka tarta do obtoczenia kotletów
    • olej do smażenia
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. 5 jajek ugotować na twardo i wystudzić.
    2. Bułkę namoczyć w mleku, po nasiąknięciu odcisnąć.
    3. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
    4. Natkę drobno posiekać.
    5. Jajka zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
    6. Szynkę drobno pokroić, dodać jajka, natkę, surowe jajko, odciśniętą bułkę, sól i pieprz.
    7. Uformowane kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złocisty kolor.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis