Kotlety z jajek i ziemniaków

    Wegetariańska lub postna wersja smacznego kotleta. Ich przygotowanie jest bardzo proste - nie sprawi kłopotu nawet początkującym kucharzom. Podawać z surówką lub sosem grzybowym.

    marsha

    Dolnośląskie, Polska
    Zrobione przez 5 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 7 jajek
    • 4 ziemniaki
    • 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany
    • 3 łyżki drobno posiekanego koperku
    • 2 łyżki masła
    • 10 łyżek bułki tartej
    • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
    • zioła prowansalskie
    • sól i pieprz do smaku
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. 6 jajek ugotować na twardo, wystudzić i obrać.
    2. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić.
    3. Jajka i ziemniaki przepuścić przez maszynkę do mielenia lub dobrze rozgnieść. Dodać koperek, szczypior, zioła, śmietanę, 1 surowe jajko, sól i pieprz. Wymieszać.
    4. Uformowane kotleciki obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (5)