Jajka muchomorki

    Jajka muchomorki

    7polubień
    25min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Coś specjalnego dla kapryśnych malców, gdy nie chcą jeść tradycyjnych potraw wielkanocnych. Na pewno nie oprą się wesołym muchomorkom ;)

    marsha Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 8 jajek
    • 4 łyżki majonezu
    • 4 małe pomidory lub pomidorki koktailowe
    • 100 g białego sera
    • kilka liści sałaty
    • sól i pieprz do smaku
    • szczypiorek lub rzodkiewka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać.
    2. Pomidory wymyć, przekroić na pół.
    3. Z jajek odciąć nożem czubki tak, aby delikatnie wydostać ze środka żółtka.
    4. Żółtka wymieszać z majonezem, białym serem, przyprawami i posiekanym szczypiorkiem (lub rzodkiewką). Masę nałożyć w miejsce usuniętych wcześniej żółtek.
    5. Nakryć postawione pionowo na liściach sałaty jajka połówkami pomidorów. Z wierzchu, jak na kapeluszach muchomorów, porobić majonezowe kropki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis