Jajka w zielonym kubraczku

    Jajka w zielonym kubraczku

    4polubienia
    20min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Sprytny przepis na świąteczno-wiosenne przyrządzenie jajek. Zielony kolor rozweseli każdy stół. Doskonałe także na śniadanie wielkanocne.

    marsha Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 6 jajek
    • 1/2 pęczka koperku
    • 1/2 pęczka szczypiorku
    • 5 listków bazyli świeżej
    • 1 łyżka jogurtu naturalnego
    • 3 łyżki majonezu
    • 2 łyżeczki masła
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, przeciąć na pół. Wyjąć delikatnie żółtka.
    2. Szczypior, bazylię i koperek drobno posiekać.
    3. Żółtka rozetrzeć, dodać 2 łyżki majonezu i łyżeczkę jogurtu, sól, pieprz i 2/3 porcji zieleniny. Wymieszać.
    4. Uzyskaną masę nałożyć do białek.
    5. Łyżeczkę majonezu zmieszać z 2 łyżeczkami masła, dodać koperek i obtaczać w tym spody faszerowanych jajek.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis