Zaloguj się Zarejestruj się

Jajka faszerowane serem pleśniowym

  • 1komentarz
  • 5polubień
  • 22min.

Nie każdemu smak i zapach sera pleśniowego odpowiada, ale dla wielbicieli polecam szybką przystawkę w połączeniu z jajkiem. Prawdziwy smakołyk na śniadanie wielkanocne.

marsha Dolnośląskie, Polska

Składniki
ilość porcji: 5 

  • 5 jajek
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki majonezu
  • 150 g sera pleśniowego (np. Lazur)
  • sól i pieprz do smaku
  • garść świeżych kiełków rzodkiewki (lub innych)

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 7min.  ›  Gotowe w: 22min. 

  1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, przeciąć na pół. Wyjąć żółtka.
  2. Żółtka wymieszać z serem pleśniowym, masłem, majonezem, dodać przyprawy do smaku.
  3. Uzyskaną masę nałożyć do ugotowanych białek. Posypać z wierzchu kiełkami.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (1)

oleńka
autor:
12

Pyszne! Ja dodałam do farszu trochę majonezu, bo wydawał mi się za suchy. Poza tym trzeba uważać na sól, bo ser pleśniowy jest dość słony. - 29 lut 2012

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie