Jajka faszerowane serem pleśniowym

    Jajka faszerowane serem pleśniowym

    6polubień
    22min.


    Zrobione przez 7 osób

    Nie każdemu smak i zapach sera pleśniowego odpowiada, ale dla wielbicieli polecam szybką przystawkę w połączeniu z jajkiem. Prawdziwy smakołyk na śniadanie wielkanocne.

    marsha Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 5 jajek
    • 3 łyżki masła
    • 2 łyżki majonezu
    • 150 g sera pleśniowego (np. Lazur)
    • sól i pieprz do smaku
    • garść świeżych kiełków rzodkiewki (lub innych)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 7min.  ›  Gotowe w: 22min. 

    1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, przeciąć na pół. Wyjąć żółtka.
    2. Żółtka wymieszać z serem pleśniowym, masłem, majonezem, dodać przyprawy do smaku.
    3. Uzyskaną masę nałożyć do ugotowanych białek. Posypać z wierzchu kiełkami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    oleńka
    autor:
    13

    Pyszne! Ja dodałam do farszu trochę majonezu, bo wydawał mi się za suchy. Poza tym trzeba uważać na sól, bo ser pleśniowy jest dość słony. - 29 lut 2012

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis