Krem chrzanowy

    Krem chrzanowy

    4polubienia
    15godz.


    Zrobione przez 5 osób

    Bez chrzanu nie mogą się obejść święta Wielkanocne - to pospolite warzywo nadaje smak wielu potrawom. Krem z chrzanu jest delikatniejszy, choć też potrafi uszczypnąć w podniebienie.

    marsha Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 250 g świeżo utartego chrzanu
    • 100 g delikatnego twarogu
    • 200 ml śmietany 18%
    • 1 łyżka cukru
    • sól, pieprz do smaku
    • sok z 1 cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15godz.  ›  Gotowe w: 15godz. 

    1. Chrzan zetrzeć na drobnych oczkach na tarce.
    2. Śmietanę wyłożyć na patelnię, dodać chrzan i zagotować.
    3. Do wystudzonego chrzanu ze śmietaną dodać twarożek, cukier, pieprz, sól, sok z cytryny i dobrze wymieszać.

    rada

    Można dodać bazylię, koperek, szczypior...

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis