Krem chrzanowy

Bez chrzanu nie mogą się obejść święta Wielkanocne - to pospolite warzywo nadaje smak wielu potrawom. Krem z chrzanu jest delikatniejszy, choć też potrafi uszczypnąć w podniebienie.

marsha Dolnośląskie, Polska

Składniki

ilość porcji: 10 

  • 250 g świeżo utartego chrzanu
  • 100 g delikatnego twarogu
  • 200 ml śmietany 18%
  • 1 łyżka cukru
  • sól, pieprz do smaku
  • sok z 1 cytryny

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 15godz.  ›  Gotowe w: 15godz. 

  1. Chrzan zetrzeć na drobnych oczkach na tarce.
  2. Śmietanę wyłożyć na patelnię, dodać chrzan i zagotować.
  3. Do wystudzonego chrzanu ze śmietaną dodać twarożek, cukier, pieprz, sól, sok z cytryny i dobrze wymieszać.

rada

Można dodać bazylię, koperek, szczypior...

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie