Ciasto to nie wymaga pieczenia, jest wyjątkowo smaczne i proste w wykonaniu. Znakomite jako deser podawany do kawy. Najsmaczniejsze na drugi dzień od przygotowania, gdy zmiękną herbatniki.
Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.
Jeśli nie chcesz używać kupnego cukru wanilinowego, zrób w domu prawdziwy cukier waniliowy. Jak to zrobić przeczytasz w naszym artykule: "Domowy cukier waniliowy"
Pyszne ciasto! Trochę miałam kłopotu z układaniem ciastek, ale to dlatego, że robiłam w okrągłej blaszce jako torcik. Stał w lodówce całą noc i konsystencja była super, a ciasteczka dobrze namokły. Nie radzę lać za dużo czekolady na wierzch, tylko zrobić fantazyjne wzorki - 14 kwi 2014
Na jaka wielkosc blachy jest ten przepis? - 10 kwi 2016
Korzystałam z tego przepisu kilkakrotnie, za każdym razem pycha. Przepis jest na dużą, prostokątna blachę (mi tak wychodzi). Używam gotowej masy kajmakowej/korówkowej, a na wierzchu zamiast polewać czekoladą - ścieram ją na tarce od razu na ciasto. - 22 mar 2017