Warzywa na patelni

    Warzywa na patelni

    8polubień
    20min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Smaczne i szybkie danie na ciepło jako lunch, kolacja lub dodatek do obiadu zamiast surówki. Ma wiele wersji - zależy kto co lubi i jakie warzywa ma w lodówce.

    alaola Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 4-5 różyczek brokuła
    • pół papryki czerwonej
    • 1 pomidor
    • ćwiartka cebuli
    • 2 ząbki czosnku
    • 2-3 pieczarki
    • 4 plasterki cukinii
    • 1 łyżka startej mozzarelli
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 łyżka oliwy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oliwie.
    2. Pieczarki oczyścić, pokroić w cieńkie plasterki, dorzucić do cebuli i poddusić przez 3 minuty.
    3. Paprykę, pomidora, cukinię i czosnek pokroić w kosteczkę i dodać do podduszonych pieczarek.
    4. Warzywa przyprawić do smaku i dusić przez kolejne 5 minut.
    5. Przed podaniem posypać startą mozzarellą.

    Rada:

    Jeśli lubimy ziołowe przyprawy, danie smacznie się komponuje z oregano lub ziołami prowansalskimi.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis