Wędzony łosoś na krakersach

    Wędzony łosoś na krakersach

    2polubienia
    15min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Rewelacyjna przystawka na każdą okazję. Chrupiące krakersy posmarowane kremowym serkiem, obłożone wędzonym łososiem i oliwkami. Zawsze robi furorę i znika w okamgnieniu!

    alaola Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 paczka (180 g) krakersów (niesłodkich)
    • 100 g kremowego serka śmietankowego (np: Ostrowia lub Philadelphia)
    • 150 g wędzonego łososia
    • 100 g oliwek zielonych lub czarnych
    • 1 pęczek szczypiorku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Serek śmietankowy wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. (Można też kupić od razu gotowy ze szczypiorkiem.)
    2. Każdy krakers posmarować cienką warstwą serka.
    3. Łososia rozdrobnić na kawałeczki, oliwki pokroić w plasterki i układać na każdym krakersie.

    Rada:

    Można użyć oliwek nadziewanych suszonymi pomidorami lub pastą paprykową.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis