Grzanki czosnkowe do sałatek

    Grzanki czosnkowe do sałatek

    15polubień
    13min.


    Zrobione przez 120 osób

    Wspaniały i szybki sposób na przygotowanie domowych grzanek do sałatek lub zup. Najlepsze do sałatki Cezara, ale możesz zapomnieć o sałatce i jeść tylko te grzanki!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 bagietka (najlepiej nieco czerstwa)
    • 1/2 szklanki (120 ml) oleju roślinnego
    • 2 łyżki czosnku granulowanego
    • 2 łyżki suszonej bazylii

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 8min.  ›  Gotowe w: 13min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.
    2. Bagietkę pokroić w kostkę i ułożyć na blaszce.
    3. Pokropić olejem, oprószyć czosnkiem i bazylią. Piec przez 5-10 minut, aż grzanki będą rumiane.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis