Grillowana biała kiełbasa w piwie

    Grillowana biała kiełbasa w piwie

    1polubienie
    45min.


    Zrobione przez 422 osoby

    Wspaniały sposób na przygotowanie białej kiełbasy: najpierw gotowana w piwie a potem grillowana i podawana z musztardą na bułce paryskiej. Można dodać ciepłą kapustę kiszoną i ketchup. Palce lizać!

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 1 kg surowej białej kiełbasy (niezbyt grubej)
    • 2 cebule, pokrojone w cienkie paski
    • 220 g masła
    • 3 litry piwa
    • 1,5 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
    • 10 podłużnych bułek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Kiełbasę ponakłuwać widelcem i włożyć do dużego garnka. Dodać cebulę, masło i piwo. Gotować na średnim ogniu przez 15-20 minut.
    2. Rozgrzać grill do średniej temperatury.
    3. Natłuścić ruszt. Ułożyć kiełbasę i grillować przez 10-14 minut, od czasu do czasu odwracając. Podawać gorące z cebulą - w przekrojonej wzdłuż bułce.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis