Sałatka z kapusty z bekonem

    (37)

    Pyszna sałatka inspirowana kuchnią francuską. Można przygotować jej różne wersje: po niemiecku - bez czosnku i z octem jabłkowym, albo po duńsku z kwaśną śmietaną. Eksperymentujcie!


    Zrobione przez 37 osób

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 200 g bekonu
    • 1 średnia główka poszatkowanej kapusty
    • 1 cebula, posiekana
    • 1 ząbek czosnku, posiekany
    • 1/2 szklanki (120 ml) octu estragonowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Na patelni podsmażyć bekon na średnim ogniu, aż będzie równomiernie rumiany. Odłożyć na talerz i pokruszyć.
    2. Na tłuszczu z bekonu podsmażyć cebulę i czosnek.
    3. Dodać ocet i zagotować. Dodać kapustę i bekon i chwilę podsmażać. Podawać na ciepło.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (37)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis