Miksowane ziemniaki

    Miksowane ziemniaki

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 91 osób

    Sekretem tych pysznych ziemniaków są nie składniki, a sposób przygotowania. Normalnie po ugotowaniu tłuczemy ziemniaki i podajemy. Ja polecam je dodatkowo zmiksować. Poezja smaku i konsystencji! Koniecznie spróbujcie!

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 5 ziemniaków, obranych i pokrojnych na ćwiartki
    • 3 łyżki masła
    • 1/8 szklanki (30 ml) mleka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. W garnku zagotować osoloną wodę. Dodać ziemniaki, woda powinna je zakrywać. Gotować przez około 10 minut, sprawdzić widelcem czy już miękkie. Odcedzić.
    2. Ziemniaki przełożyć do miski, dodać masło i mleko i wytłuc. Następnie zmiksować przez 1-2 minuty.

    Jak to zrobić?

    Jak zrobić idealne puree ziemniaczane? Przeczytaj nasz artykuł "Przygotowanie puree ziemniaczanego" w którym prezentujemy wiele cennych wskazówek na temat tej prostej przystawki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis