Wegetariańska pasta z groszku z orzechami

    Wegetariańska pasta z groszku z orzechami

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszna i szybka w przygotowaniu pasta, nie tylko dla wegetarian! Wspaniała przystawka lub przekąska na przyjęcie. A my po prostu uwielbiamy ją z bułeczką na niedzielne śniadanie!

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 1 jajko
    • 3 łyżki oleju roślinnego
    • 1 duża cebula, posiekana
    • 2 ząbki czosnku, posiekane
    • 20 krakersów pszennych, pokruszonych
    • 0,5 szklanki (50 g) orzechów włoskich, posiekanych
    • 1 puszka (430 g) groszku, odsączonego z zalewy
    • 0,5 łyżeczki soli
    • 1,5 łyżeczki pieprzu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Jajko ugotować na twardo. Przestudzić, obrać i posiekać.
    2. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę, od czasu do czasu mieszając. Dodać czosnek i smażyć przez 1-2 minuty. Przełożyć na talerz.
    3. W blenderze zmiksować krakersy z orzechami, groszkiem, podsmażoną cebulą i solą. Dodać posiekane jajko i wymieszać na jednolitą pastę. Jeśli będzie zbyt sucha, można dodać odrobinę oliwy lub wody. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis