Sałatka z tuńczykiem i fasolą cannellini

    Sałatka z tuńczykiem i fasolą cannellini

    1polubienie
    2godz.15min.


    Zrobione przez 28 osób

    Ta sałatka jest inspirowana kuchnią włoską. Lekka, zdrowa i bardzo smaczna! Najlepiej podawać schłodzoną.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 szklanka fasolki szparagowej (mrożonej lub świeżej)
    • 1 puszka (170 g) tuńczyka, odsączonego z zalewy
    • 1/2 szklanki (130 g) fasoli cannellini z puszki
    • 1 czerwona cebula, posiekana
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1 łyżka czosnku wyciśniętego przez praskę
    • 2 łyżki startego parmezanu
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  +2godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 2godz.15min. 

    1. Fasolkę podgotować, aby nie była surowa.
    2. W misce wymieszać fasolkę szparagową z tuńczykiem, fasolą, cebulą, oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem i serem. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis