Tiramisu z toffi

    Tiramisu z toffi

    Zapisz do ulubionych
    1godz.20min.


    Zrobione przez 201 osób

    Moja wersja popularnego włoskiego deseru. Cukierki toffi pysznie chrupią na wierzchu kremowej masy z bitej śmietany. Palce lizać!

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • gotowy biszkopt pokrojony na mniejsze kawałki
    • 3/4 szklanki (180 ml) mocnej parzonej kawy
    • 1 szklanka (200 g) cukru kryształu
    • 1/2 szklanki (120 ml) syropu czekoladowego
    • 225 g serka śmietankowego
    • 2 szklanki (475 ml) śmietany tortowej (36%)
    • 80 g cukierków toffi w czekoladzie, posiekanych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.20min. 

    1. W prostokątnej foremce ułożyć kawałki biszkoptu i pokropić kawą.
    2. Cukier zmiksować z syropem czekoladowym i serkiem śmietankowym na gładką masę. Dodać śmietanę i dalej miksować na puszystą masę. Krem rozsmarować na biszkopcie i posypać posiekanymi cukierkami.
    3. Deser przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę ale nie dłużej niż na 24 godziny.

    Idealny biszkopt

    Więcej informacji o tym jak upiec biszkopt bez zakalca znajdziesz w naszym artykule: "Jak upiec doskonały biszkopt?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis